MoreGolf Mastercard sponsrar den svenska herrtouren i golf

MoreGolf Mastercard Tour 2020

MoreGolf Mastercard Tour blir det nya namnet på den svenska herrtouren i golf, vilket bland andra GolfX har rapporterat om. De 17 tävlingarna spelas i fem länder.

Själva touren har funnits sedan 1984 och har gett många svenskar en bra start ut till de europeiska tourerna, då under namnet Swedish Golf Tour. Nu sätter MoreGolf Mastercard sitt namn på touren.

– Vi är väldigt glada att vi får in MoreGolf Mastercard som en stark partner och titelsponsor. Det gör att touren och varumärket stärks, vilket ger möjlighet till fortsatt utveckling, säger Frida Bräster, ansvarig för MoreGolf Mastercard Tour på Svenska Golfförbundet.

Även rankinglistan byter namn

Under året byts även namnet på rankingen ut till det nya Golfbox Road to Europe. De främsta på rankingen får tourkort till European Challenge Tour, Europatourens undertour.

– Det känns väldigt bra att vi kan presentera en tour med ett starkt spelschema och som samtidigt är en tydlig väg mot nästa nivå för de spelare som är beredda att göra jobbet. Det är också glädjande att golfklubbarna ser ett värde i att arrangera bra tävlingar och vara en del i vår vidareutveckling av touren, säger Frida Bräster.

Golfbox Road to Europe är ett samarbete med danska Ecco Tour. MoreGolf Mastercard Tour arrangeras gemensamt av Svenska Golfförbundet och PGA of Sweden.

Inledningen sker i Spanien

Touren inleds med SunBirdie Winter Series som genomförs i Spanien på Lumine Golf Club.

Sverigepremiären är planerad några månader senare på Elisefarm Golf Club och säsongen avslutas i oktober på öländska Ekerum Golf Resort, en av landets finaste banor som inte finns med i utbudet för Golfhäftet.

Totalt kommer spelarna att spela om 7,7 miljoner kronor i prispengar på MoreGolf Mastercard Tour, fördelat på årets 17 tävlingar.