8 st åkare utgör nya Team Svenska Spel Junior

Team Svenska Spel Junior

Svenska Skidförbundet och Svenska Spel presenterade i juni det nya Team Svenska Spel. Nu kompletteras laget, som består av senioråkare, med ett lag för de yngre i landslaget: Team Svenska Spel Junior.

Team Svenska Spel Junior består av fyra tjejer och fyra killar i åldersklassen 19-20 år och av de uttagna åkarna återfinns en hel del välkända namn.

Sju av åkarna i laget stod på startlinjen under junior-VM i Oberwiesentahl nu under vintern. Dessutom gjorde Märta Rosenberg och Edvin Anger succé vid Ungdoms-OS i januari, där de båda tog guldmedaljer.

Andreas Domeij är tränare i Team Svenska Spel Junior

Ansvarig tränare för juniorteamet blir Andreas Domeij, som också är tränare vi elitmiljön i Umeå. Lars Selin, utvecklingsansvarig på skidförbundet, får ett övergripande ansvar.

Förutom juniorlandslaget kommer skidförbundet jobba med att ha nära samarbete mellan RIG-gymnasierna och elitmiljöerna med seniorer från Team Svenska Spel i Falun, Östersund och Umeå.

Juniorlandslaget kommer också att samlas på tre egna läger och det första blir i Örnsköldsvik i september, där Andreas Domeij är bosatt.

– Det känns superkul att vi i dag kan presentera den här satsningen och att vi dessutom får starta upp lägerverksamheten i mina hemtrakter är extra skoj. I Örnsköldsvik kommer vi att få riktigt bra träning tillsammans och bra sparring i en härlig skärgårdsmiljö, säger Andreas Domeij.

Svenska Spel satsar stort på längdskidåkning

Svenska Spel och Svenska Skidförbundet inledde ett samarbete för ett år sedan när spelbolaget gick in som Presenting Partner till längdlandslaget. Nu utvecklas samarbetet ytterligare med ett juniorteam.

– Första året som Presenting Partner till längdlandslaget har verkligen varit strålande med stora framgångar för vårt Team Svenska Spel, säger Nicklas Biverståhl, sponsringschef på Svenska Spel.

– Att vi nu kan ta nästa steg i samarbetet med en satsning på juniorlandslaget, som alltså får namnet Team Svenska Spel Junior, känns därför extra spännande.

”Naturligt att vara inblandade i åkarnas utveckling”

Nicklas Biverståhl fortsätter:

– För oss, som verkligen brinner för talangutveckling, känns det naturligt att vara inblandade i åkarnas utveckling från juniorlandslaget, via utvecklingslandslaget Team Svenska Spel till A-landslaget.

– Vi ser väldigt mycket fram emot att följa dessa åtta åkare under året och det känns bra att Andreas Domeij, som är en av fyra tränare för Team Svenska Spel, också blir högst ansvarig för juniorteamet. Det bäddar för en kontinuitet och ett naturligt samarbete mellan Team Svenska Spel och Team Svenska Spel Junior, avslutar Nicklas Biverståhl.

Åkare i Team Svenska Spel Junior 2020

  • Tilde Bångman, Offerdals SK
  • Märta Rosenberg, Duveds IF
  • Lisa Ingesson, Strömnäs GIF
  • Moa Hansson, Landsbro IF SK
  • Emil Danielsson, Högbo GIF
  • George Ersson, IF Strategen
  • Truls Gisselman, Rehns BK
  • Edvin Anger, Åsarna IK

Nyfiken på sponsring?

Provläs boken Hållbar sponsring – en handbok för idrotten med teori tips och inspiration.

Boken Hållbar sponsring nominerades till Årets Marknadsföringsbok 2019.
Boken Hållbar sponsring nominerades till Årets Marknadsföringsbok 2019.