Wayne Gretzky blir ambassadör för svenska Gold Town Games

Gold Town Games presenterar Wayne Gretzky som delägare och ambassadör

Hockeyikonen Wayne Gretzky blir, via bolaget WDG Enterprises, delägare i Gold Town Games. Avtalet gör honom till ambassadör och frontperson för mobilspelet World Hockey Manager.

För sportintresserade behöver Wayne Gretzky ingen närmare presentation, som hockeyspelare ledde han Edmonton Oilers till fyra Stanley Cup-titlar och är innehavare av 61 individuella NHL-rekord, däribland flest mål och assist genom tiderna.

– Att inleda ett samarbete med en av historiens främsta idrottare, ser vi som starten på ett nytt kapitel och vårt nästa steg för att nå vår vision att bli världsledande inom mobila sportmanagerspel, säger Pär Hultgren, vd i Gold Town Games.

Han fortsätter:

– Waynes Gretzkys omfattande hockeykarriär, som spelare, ledare, coach och ägare, samstämmer med den verklighet som utspelar sig i WHM. Nu med honom som spelets frontperson ska vi skapa en än starkare spelupplevelse och expandera användarbasen, fortsätter Hultgren.

Wayne Gretzky: ”Gillar spelet och tror att det har stor potential”

Klassiska tröjnummer 99 är pensionerat i hela NHL och med smeknamnet “The Great One” anses han vara världens bästa hockeyspelare någonsin.

– Vi gillar spelet och tror att det har stor potential att sprida glädje bland hockeyfans. Jag ser fram emot att bli ambassadör för World Hockey Manager och genom spelet fortsätta sprida kunskap och intresse om hockey, kommenterar Wayne Gretzky om sin roll och sitt delägarskap.

Efter spelarkarriären har Wayne bland annat verkat som delägare och huvudcoach i NHL och vunnit OS-guld som General Manager för Kanadas hockeylandslag.

– När vi inledde samtal om ett ambassadörskap kunde vi inte drömma om att det skulle leda till ett samarbete av den här magnituden. Wayne Gretzkys önskan om att bli delägare i Gold Town Games är fantastisk positivt och visar att Wayne är långsiktig i sitt engagemang. Samarbetet ökar markant våra chanser att nå djupare in på den nordamerikanska marknaden och ökar möjligheten till fler intressanta partnerskap, vilket är viktigt för vår fortsatta affärsutveckling, avslutar Pär Hultgren.

Läs också: Så aktiverade Gold Town Games sitt sponsorskap med SK Lejon


Du har väl inte missat handboken Hållbar sponsring?

Om du vill beställa en (1) eller ett par böcker av Hållbar sponsring rekommenderar vi att du köper boken hos nätbokhandlarna. Du kan i dagsläget välja mellan Adlibris och Bokus. Vill du göra en gruppbeställning klickar du här eller tar kontakt med oss.

Klicka på länkarna eller loggorna för att gå direkt till boken hos nätbokhandlarna, där du kan läsa mer och göra din beställning.

 

Läs också: Hur får vi fler sponsorer? Tips och råd!