Inspiration

[vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Inspiration

[/vc_column_text][vc_column_text]Det finns många sätt att ta del av nyheter och spaningar inom sponsring. Här hittar du länkar vidare till olika kunskapskällor som vi rekommenderar.[/vc_column_text][vc_column_text]

Konferenser och seminarium

Vi önskar att fler får möjligheten att ta del av kunskap och inspiration i hur sponsring kan användas i ett kommunikativt och affärsmässigt perspektiv. Därför har vi listat några av de viktigaste konferenserna och forumen som kan vara värda ett besök.

IEG i Chicago är den allra största samlade sponsrings- och eventkonferensen i världen. Den arrangeras av konsultföretaget ESP Properties varje år i april månad och besöks av ett drygt 1000-tal personer från hela världen.

Gyllene Hjulet är en årlig tävling där deltagaren också får en kunskapsresa i hur de olika vinnarna arbetat. Denna dag arrangeras av branschorganisationen SES i Stockholm under våren.

Professionell Idrott är ett arrangemang som branschtidningen Sport & Affärer anordnar tillsammans med en ambulerande värdkommun i oktober månad varje år. Fokus är på hur man genom idrott och idrottsevenemang som motor kan utveckla och stärka en region eller kommun.

Sport & Pengar anordnas av Sportseminarier och är ett B2B-forum där beslutsfattare samlas för att lyssna på presentationer, delta i paneldebatter och nätverka. Det anordnas årligen i Stockholm under november månad. Det finns också mer nischade träffar fördelade på olika idrotter, till exempel Fotboll & Pengar och Innebandy & Pengar.

Sport Futura är en konferens som framförallt inriktar sig på livsstilssporter och idrottande i urbana miljöer. Den arrangeras på olika orter i Sverige under mars månad varje år.

SXSW i Austin Texas (USA) med fokus på underhållning och tech.

Sports Pro Live i London handlar om sportindustrins och medielandskapets utveckling.

Soccerex arrangerar fotbollsseminarium i alla världsdelar.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2210″ img_size=”” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Podcast

Lundh – Fotbollskanalens krönikör Olof Lundh intervjuar personer ur fotbollens värld. Ingen fråga är för tuff, ingen fråga är för snäll.

Vägen till toppen med Camilla Enström – Hur blir man en av Sveriges bästa idrottare? Vad har man fått offra och vilka med- och motgångar har man stött på längst vägen? Det försöker TV-profilen Camilla Enström ta reda på i podcasten ”Vägen till Toppen”.

Radiosporten Dokumentär – Sportögonblicken du aldrig vill glömma, spelet bakom kulisserna och historierna bakom historien.

FörhandlingspoddenTillsammans med aktuella gäster får vi höra om spännande case och gästernas bästa förhandlingstips. Programledare är advokat Carl Fhager, MAQS Advokatbyrå, som ägnat halva sitt liv åt att skriva och förhandla olika avtal.

Eventpodden – En podcast om Det perfekta eventet av och med Peter Winitsky och Jonas Bodin, med en gemensam erfarenhet av 5000 event i 56 länder under 20 år.

Kommunikationspodden – Max Landergård intervjuar Sveriges viktigaste människor i kommunikationsvärlden.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2376″ img_size=”” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Sociala medier

fcBusiness Magazine@fcbusiness
The Business Magazine for the Football Industry since 2004.

T Bettina Cornwall: @BettinaCornwell
Professor. Author: Sponsorship in Marketing. Researcher: consumer behavior, communication, policy, food/health, sport.

Stefan Bergh @stefanberghRF
Generalsekreterare på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna.

Simon Shadwick @Prof_Chadwick
Professor. Sport between Salford & Shanghai.

Sportainment @sp0rtainment
Where sport meets  Sportainment & SportsBiz.

Sports Geek @SportsGeek
Sports Digital agency.

Olympic Channel @olympicchannel
The official account where the Games never end.

FairPay @FairPay_poet
Jämställd sponsring för en jämställd idrott och samhälle. Lika rättigheter för flickor, pojkar och kvinnor, män.

Jeremy Edwards @activate
We offer creative and strategic (subscription & bespoke) intelligence to agencies, brands and rights owners to fuel game-changing sports and sponsorships.

Osynliga handen @osynligahanden
Fotbollsekonomi.

Insight News @InsightNews_SE
Insight News levererar nyheter inom sponsring & event. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att vara uppdaterad med det senaste inom branschen.

Kim Skildum-Reid @KimSkildumReid
Corporate sponsorship consultant, trainer, speaker, and author who loves truly best practice sponsorship.

Lesa Ukman @LesaUkman
Creator of ProSocial Valuation Service, which measures social capital.

Olof Lundh @oloflundh
Journalist Fotbollskanalen som bevakar svensk fotboll.

Idrottens Affärer @idrottensaffar
Om allt som händer i sportens värld och som inte är resultatfixerat. Sponsring, spelartransfers, nya arenor, idrottspolitik, spel, tv, event, med mera.

Magnus Berglund @MarketainmentSE
Fristående sponsringsrådgivare och konsult. Författare till Hållbar sponsring.

Frans Fransson @fransfransson
Kompetenskonsult på Caddie Sport&Business. Författare till Hållbar sponsring.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2378″ img_size=”” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Hemsidor

Sponsrings- och Eventsverige

Caddie Sport&Business

Kinglet & Co

Idrottens Affärer

Sport&Affärer

Insight News[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2380″ img_size=”” alignment=”center”][/vc_column][/vc_row]